Sunucular Owo Bot Sunucusu Hakkında

aslizen#5132
Merhaba. Öncelikle iyi bayramlar, kusura bakmayın şimdi kayıt oldum ve başka örneklere bakmadan direkt yazıyorum zamanla daha iyi öğrenirim siteyi. Sizlerle dün sunucuda yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum.

Bahsi geçen sunucuda İngilizce harici dil konuşmak yasak. Halbuki bildiğiniz üzere Owo botunun bir sürü farklı dil konuşan kullanıcısı var, hatta 10m+ kullanıcı sayısının en az 4m Türk, 4m Hintli olduğuna bile bahse girebilirim. Dolayısıyla yardım için gelen Türkler de sunucuda Türkçe yardım görme hakkına sahip olmalılar, keza diğer milletler de aynı şekilde. Bu konuda sunucu yetkililerine başka dil kanallarını eklemeleri için öneriler yapılıyor fakat kanalları kontrol etmenin zor olacağı gerekçesini veriyorlar. Daha fazla eleman alımı yapılmasına da eleman seçmek de zor, şuanda da yeni eleman alımı yapmıyoruz diyorlar. Tüm botlara zor değil de bir size mi zor? Bilen bilir, sunucuda ?tag şeklinde yardım kolaylaşsın diye komutları var ama Türkçe'ye çevrilmiş tag sayısı sadece 5 iken 61 tane ingilizce tagları var, ben kendilerine dedim gönüllüyüm hepsini çevirebilirim ama umursamadılar.

Her neyse artık konuya geleyim, bir Türk'e yardım etmek amacıyla sunucudaki spam kanallarında sadece 2-3 cümlelik Türkçe bir şey yazdım. Tekrar ediyorum, botun aktif olarak kullanıldığı dolayısıyla da çok kalabalık olan spam kanallarına. Bu spam kanallarında rastgele random bir aojabgr yazsanız mute almazsınız ama Türkçe olduğu için alıyorsunuz. Nasıl aşağıladıklarına bakar mısınız? Türkçe'yi bir spamdan bile daha aşağılık görüyorlar, ki ben bir insana yardım edip onların help kanalındaki yükünü azaltmış olduğum için minnettar olmaları gerekirken (bir de değil yüzlerce kişiye hem kanalda hem dmlerde yardım etmişimdir) affedersiniz it gibi davranıyorlar.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230421_011101_com.discord.jpg
    Screenshot_20230421_011101_com.discord.jpg
    432.1 KB · Görüntüleme: 116

Aventia

Aventia | Yasin
Moderator
aventia
İngilizce'nin evrensel bir dil olmasından dolayı durumun bu şekilde olduğunu düşünüyorum tek bir dil altında toplamak istiyor olabilirler. Dediğin gibi kontrolünün zor olmaması için eleman alımı yaparak farklı dillere ait kanallar açılabilir fakat bu tamamen sunucu sahibinin tercihine kalmış bir durum.

Unknown#0000
İngilizce'nin evrensel bir dil olmasından dolayı durumun bu şekilde olduğunu düşünüyorum tek bir dil altında toplamak istiyor olabilirler. Dediğin gibi kontrolünün zor olmaması için eleman alımı yaparak farklı dillere ait kanallar açılabilir fakat bu tamamen sunucu sahibinin tercihine kalmış bir durum.
Katılıyorum lakin dünyanın her yanında türklere ve müslümanlarada bir ırkçılık söz konusu. Çoğu yabancı haber basınında olsun veya içeriklerinde bizleri ne yazık ki aşağılıyorlar. Bunu yapmalarına şaşırmadım.

Konuyu 1 kişi okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 ziyaretçi)

• Bilgi