Diğer DMA TÜRKÇE EĞİTİM

jasupi

Discord Moderatör
jasupi#0001
Selam dostlarım ben wu :verified_sunucu:

Discord'u daha iyi tanımak daha iyi deneyimlemek istiyorsanız ve moderatörlüğünüzü en iyi şekilde yapmak istiyorsanız şu an burda okuduğunuz eğitim tam size göre. Sizi fazla sıkmadan çok bilgi öğretmeyi hedefliyorum. Hem kendimden hemde Discord'un kendi yayınladığı makaleden birşeyler katacağım. Hadi ilk eğitimimize başlayalım o zaman.

dmatürkçeeğitim.png

1B: DMA'YA GIRIŞ

İlk olarak tabiki size başkaları gibi direkt moderatör nasıl olunur diye öğütler vermeyecğim. İlk olarak bu tür derinliklere inmeden önce ilk bilmeniz gereken şeylerden bahsedelim. Topluluk Nedir?

1B-1K: Topluluğu Tanıyalım
Discord'daki bir topluluk, bir grup insanın ortak bir ilgi veya tutku üzerine bir araya geldiği bir samimi ortamdır. Topluluklar genel olarak Discord üzerinden sunucular şeklindedir. Ama bazen Discord Türkiye'de olduğu gibi sadece sunucu değil farklı bağlantılar ile (reddit, siteleri, .edu vb.) de bir topluluk oluşturulabilir.
Bu ortak ilgi, topluluğunuzun arkasındaki ilham kaynağıdır ve herhangi bir şey olabilir: bir oyun, bir içerik oluşturucu, bir film, bir kitap serisi gibi bir çok konuda topluluk açılabilir yeterki Bir Ortam Hayal Edin.

Sunucunuzun odaklanmasını istediğiniz ilgiyi veya tutkuyu belirledikten sonra, topluluğunuzu tanımlamanın bir sonraki adımı amacını belirlemektir.

Topluluğunuz için, insanların bundan ne elde edeceğini ve mevcut ve gelecekteki üyelere nasıl bir hitap şekli kullanacağını bulmanız gerek. Üyeler bilgi, dostluk veya destek (veya yukarıdakilerin tümü!!!1!) arayan bir topluluğa gelebilir ve sizin ve üyelerinizin topluluğunuzun ne olmasını istediğinizi anlamak önemlidir.

Bir amaç başlatmanıza yardımcı olmak için, topluluğunuzu yeni bir üyenin perspektifinden düşünmeyi unutmayın. Kendine birkaç soru sor. Bu topluluk ne için? En havalı yanı ne? Neden burada kalmak istiyorum? Topluluğunuzun amacını mümkün olduğunca net bir şekilde belirlemek, bu soruları yanıtlamanıza ve topluluğunuzu ilginç ve farklı hale getirmenize yardımcı olacaktır.

NOT: Kullanıcı kitlenizin yaşı büyüdükçe topluluğunuzun amacının değişebileceğini unutmayın. Esnek olun ve sağlıklı bir çevreyi başarıyla teşvik etmek için topluluğunuzun ihtiyaçlarıyla büyüyün. Kurucu görevinizi tekrar gözden geçirmek ve gerektiği gibi uyarlamak, topluluğunuzun yüz ila bin ila bir milyon kişiye kadar gelişmesini sağlayacaktır.

1B-2K: Topluluğumu nasıl güvende tutabilirim?

Topluluğunuzun amacını tanımladıktan sonra, çevrimiçi bir topluluk çalıştırmanın bir sonraki en önemli unsuru sıcak kanlılıktır.

Bir topluluğun moderatörlüğünü yapmak, denetleme araçlarının nasıl kullanılacağı ve topluluğu güvende tutmak değildir.
Bir moderatör asla sadece sıradan bir kullanıcı değilidir.
  • Altyapı oluşturma. Bir topluluğun temellerini yapmak, bir şehirin yollarını ve köprülerini inşa etmek gibidir küçük hatalar büyük sonuçlar doğurabilir. Sağlıklı bir çevreyi korumak için gerektiğinde yeni roller, kanallar oluşturma ve kuralları güncelleştirme. Bu, Moderasyon Botlarını ayarlama ve programlamayı da içerebilir.

• Kullanıcı Güvenliği. Barışı korumak ve acil tehditleri ortadan kaldırmak. Tüm kullanıcılarınızın güvende olduğundan emin olmak için topluluğunuzun ceza katsayılarını ve sürelerini ayarlamak. Ceza itirazlarının dikkat edilmesi, kullanıcı güvenliğinin bir diğer önemli yönüdür.

• Etkinlikler Ayarlamak. İnsanları bir araya getirmek ve yeni gelenleri tanıtmak ve sunucuya alıştırmak için etkinlik ayarlayabilirsiniz. Birçok topluluk, sunucu üyelerini tanıtmaya ve topluluğu yakınlaştırmak için etkinlikler ayarlar.

• Sunucuya yön vermek. Sunucunun geleceği için bir ton ayarlama. Sağlam ama adil ılımlılık, topluluğunuzun yönünü oluşturur ve moderasyon ekibine saygı ve güvenilirlik kazandırır.

• Toplum Liderliği. Aktif iletişim ve şeffaflık, sizi bir lider olarak görmeleri için başkalarına ilham verecektir. Bir topluluk lideri olarak, moderatörler topluluğun yol gösterici gücü olarak hareket eder ve başkalarının nasıl davranması gerektiğinin standardını belirler.

Özünde, sıcak kanlı ve sağlıklı bir toplum inşa etmekle ilgilidir sadece ban düğmesine tıklamak değil. Oldukça karmaşık olabilir ve bazen ne yapmanız gerektiği konusunda tamamen emin olamayabilirsiniz.

Bu durumda ise biz devreye giriyoruz Discord Moderatörlüğü konusunda neyi ne yapacağınızdan emin değilseniz wu#1001'ya istediğiniz soruyu sorabilirsiniz.

Unutmayın Bu Yolda Hep Berabersiniz

Bir dahaki hafta salı gününe görüşürüz.

Tuna#0005
Eline sağlık çok güzel konu olmuş. Emeğinin karşılığını alırsın umarım.

• Beğen
Tepkiler: jasupi

Aventia

Aventia | Yasin
Moderator
aventia
Eline sağlık, yararlı konu. :moderator:

• Beğen
Piques#5792
Eline sağlık. Güzel ve yararlı bir konu olmuş. Bir sonraki eğitimi heyecanla bekliyorum. iyi forumlar ^^

• Beğen

Konuyu 1 kişi okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 ziyaretçi)